Velikonoční jarmark na Jiráskově náměstí, 2. dubna 2012

Od středy 4. do pátku 6. dubna pořádá městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz na Jiráskově náměstí velikonoční jarmark. Akci zajišťuje naše příspěvková organizace Centrum kultury a vzdělávání. Jarmark bude probíhat od 10 do 18 hodin. Od 15 do 18 hodin se představí soubory písní a tanců, herecké společnosti, své umění budou prezentovat umělečtí řemeslníci a servírovat se budou vybrané pochutiny.

„Návštěvníci se mohou těšit na řemeslníky v dobových kostýmech, kteří předvedou ukázky lidových řemesel. Hudebně-taneční složku budou reprezentovat např. Muzika Iršava, Cimbálová muzika Ondry Tabacha, Gajdosšká muzika Bukoň, Soubor lidových písní a tanců Valašský vojvoda, Cimbálová muzika Valášek, Historická hudební společnost Camerata atd. Navíc v rámci doprovodného programu budou každý den od 10 do 15 hodin vyhrávat harmonikář a flašinetář,“ uvedl místostarosta Tomáš Kuřec.

Mezi řemeslníky bude možné spatřit řezbáře, kováře, kovotepce, či výrobce dlabaných nádob, košíků z proutí, karabáčů atd. Jídelní menu bude zahrnovat domácí zabijačku, klobásy, zabijačkovou polévku v kotli, grilované kýty, cukrovinky, servírovat se bude rovněž kvasnicové pivo z Kozlovic.

Program:

Středa 4.dubna

10.00 – 15.00   Reprodukovaná hudba

15.00 – 15.30   Společnost herců a šermířů Keltik 15.30 – 16.15  Muzika Iršava

16.15 – 17.00 Cimbálová muzika Ondry Tabacha 17.00 – 18.00  Lašský soubor písní a tanců Ondřejnica

Čtvrtek 5.dubna

10.00 – 15.00  Reprodukovaná hudba

15.00 – 15.45  Divadelní sdružení Divadlo bez střechy

15.45 – 16.30  Ženský sbor Polajka

16.30 – 17.15  Gajdosšká muzika Bukoň

17.15 -  18.00  Soubor lidových písní a tanců Valašský vojvoda

Pátek 6.dubna

10.00 – 15.00  Reprodukovaná  hudba

15.00 – 15.30  Společnost herců a šermířů Keltik 15.30 – 16.15  Cimbálová muzika Valášek

16.15 – 17.15  Historická hudební společnost Camerata

17.15 – 18.00  Gajdošská muzika RukyNaDudy a Spol.