Hledáme domovníky, kteří se budou starat o domy našeho obvodu, 17. února 2012

Radní městského obvodu rozhodli o zřízení funkce domovníka v bytových domech v naší správě. Domovníci budou vybráni z řad stávajících nájemníků. Jejich jmenování bude v jednotlivých případech schvalovat rada, která rovněž rozhodne o výši slevy z nájemného (odměny). Ta bude stanovena individuálně, například podle počtu bytů v daném domě, podle lokality, ve které se dům nachází apod.

„Od zřízení funkce domovníka si slibujeme zlepšení komunikaci mezi námi a jednotlivými nájemci a efektivnější řešení problémů. Výkon domovnické funkce zahrnuje provádění drobných údržbářských prací a oprav přiměřený fyzickým možnostem a odborným předpokladům domovníka, oznámení zjištěných stavebních závad, předávání korespondence vztahující se k nájemnímu vztahu, to znamená například vyúčtování služeb, nové evidenční listy oznamující úpravu výše nájemného a podobně. Od domovníka budeme také požadovat oznámení neužívání bytu nájemcem po delší dobu, užívání bytu cizími osobami, výskyt vyššího počtu osob v bytě nebo nevhodné chování. Dále bude zjišťovat stav vodoměrů v jednotlivých bytech, dohlížet na pořádek v domě, odklízet sníh z přístupových cest k domu, dohlížet na řádné jmenné označení domovních zvonků, schránek a bytových dveří,“ uvedla místostarostka Petra Bernfeldová.

Zájemci o funkci domovníka se mohou hlásit do konce března na majetkovém odboru, u paní Evy Friedecká (tel.č. 599 442 605, kanc.č. 213 v přístavbě Nové radnice).