Desátý jubilejní Den seniorů, 22. září 2011

Letos již podesáté pořádá městský obvod u příležitosti Mezinárodního dne seniorů společné setkání představitelů městského obvodu s našimi seniory v Klubu Parník. Den seniorů se tentokrát uskuteční čtyři pondělky po sobě, a to 3. října, 10. října, 17. října a 24. října, vždy od 14.00 do 18.00 hodin.

V zábavném programu, který bude moderovat ostravský herec Pavel Handl, vystoupí dechová kapela Kobeřanka z Kobeřic, chybět nebude ani kouzelník. Součástí odpoledne bude také pohoštění a drobný dárek. Návštěvníci se mohou těšit také na  nabídku sociálních služeb formou letáčků a prodejní výstavku výrobků členů klubu seniorů DPS Gajdošova.

„Vstup na akci je zdarma, ale vzhledem k velkému zájmu je nutné si vyzvednout rezervační vstupenku. Vstupenky lze až do naplnění kapacity vyzvedávat denně od 26. září 2011 v kanceláři č. 205 odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, ve 2. patře radnice,“ uvedl místostarosta Tomáš Kuřec.

Jako součást „Týdne sociálních služeb“ vyhlášeného Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR se dále uskuteční ve středu 12. října 2011 od 8 hodin do 16.30 hodin Den otevřených dveří v domě s pečovatelskou službou na ul. Gajdošova. Návštěvníci z řad veřejnosti si budou moci prohlédnout prostory DPS, nahlédnout také do bytu, obdrží informace o pečovatelské a odlehčovací službě a budou jim zodpovězeny dotazy na tyto služby.