V lednu zahájíme provoz Senior vozu, 22. prosince 2016

Od 4. ledna bude 70letým a starším osobám a držitelům průkazů ZTP a ZTP/P a jejich doprovodu k dispozici Senior vůz. „Snažíme se občanům s trvalým pobytem na území našeho obvodu, kterým z důvodu vyššího věku nebo kvůli zdravotním potížím činí problém pohyb mimo domov, vyjít vstříc, proto jsme zprovoznění tohoto vozidla iniciovali. Příjemným bonusem je i cena, která při cestě tam i zpět na území obvodu, včetně maximálně 15minutové čekací doby, činí 20 korun a mimo obvod 40 korun, při jízdě a čekání delším než 15 minut se cena zdvojnásobuje. Doprovod držitele průkazu ZTP a ZTP/P bude mít jízdu zdarma," říká místostarosta Vít Macháček a dodává, že vůz bude na základě objednávky vozit klienty například k lékaři a do zdravotnických zřízení, do domovů pro seniory a jiných zařízení sociálních služeb, na úřady a další instituce, případně k vyřízení osobních záležitostí nebo k návštěvě ústředního hřbitova.

Případné speciální požadavky ohledně místa odvozu budou řešeny individuálně, rozhodnutí bude na vedoucí oddělení sociálních služeb odboru sociálních věcí. Řidič bude moci odmítnout přepravu osoby jevící známky podnapilosti či zneužití drog nebo osoby silně znečištěné, důvod odmítnutí musí zaznamenat do knihy jízd.

Senior vůz bude k dispozici v pondělí a středu od 7 do 14 hodin a ve čtvrtek od 7 do 13 hodin s výjimkou státem uznávaných svátků. Objednávky budou přijímány na telefonním čísle 720 735 361 v pracovních dnech od 8 do 11.30 hodin. Jeden klient si může jízdu objednat maximálně třikrát měsíčně, a to minimálně dva dny a maximálně čtyři týdny předem. Z přepravy jsou vyloučena zvířata. Chceme požádat seniory, aby si nachystali drobné na placení.