Ve ztrátách a nálezech máme i mixér, spacák, kočárek nebo vrata, 10. února 2011

Do ztrát a nálezů bylo v loňském roce uloženo 487 věcí. Nejčastěji se jedná o mobily, svazky klíčů, peněženky, ale i platební karty, kola, dálková ovládání na auta, různé věrnostní karty, hodinky, šperky, deštníky, oblečení atd. Z netypických věcí, které máme ve ztrátách a nálezech je to třeba satelit, kočárek, dětské hračky, vrata, mixér, nářadí, psací stroj, invalidní hůl atd. Několikrát nám již lidé donesli i peníze, které někdo před nimi zapomněl v bankomatu. Stává se, že nám lidé vodí i zvířata, nejčastěji psy. Strážníci městské policie je pak do dvou hodin od našeho zavolání odvážejí do útulku.

Do ztrát a nálezů nepřijímáme odpad, jako je špinavé oblečení, rezavé nářadí, kabely apod.

V případě, že občan ztratí věc v našem městském obvodu, může se informovat na odboru vnitřních věcí, v kanceláři 141 v budově Nové radnice. Seznam nalezených věcí máme také uveden na webových stránkách našeho obvodu www.moap.cz. Pro předání věci zpět vlastníkovi je nutné ztracený předmět přesně identifikovat.

Nepřihlásí-li se o nález vlastník do 6 měsíců od jeho odevzdání, připadá věc do vlastnictví našeho městského obvodu. Rada městského obvodu pak rozhoduje o tom, zda je možné ještě danou věc využít. Pokud ano, prodáme ji do bazaru, jedná-li se o nevyužitelnou věc, tak ji likvidujeme.